Använd foundation rätt

Det finns många olika foundation att välja på idag. Det är en djungel där det kan vara svårt att hitta rätt och man får prova sig fram mellan de olika märken och varianter.

Vilken foundation ska man välja

Det finns tunnflytande foundation, lite tjockare och även foundation kombinerat med puder, så kallat crèmepuder. Det är inte heller så att dyrast alltid är bäst utan det kan skilja från person till person. En bra foundation får din hud att se fräschare och yngre ut då den döljer ytliga blodkärl och skavanker om den används rätt tillsammans med concealer.

Ett bra resultat

Det behöver som sagt inte kosta skjortan, det finns bra tips på hur man får en budgetversion att se bra ut. Börja med att alltid förbereda hyn genom att återfukta den både morgon och kväll och exfoliera cirka en gång i veckan för att avlägsna döda hudceller. Applicera sedan concealer och en primer under din foundation som slätar ut huden för bästa resultat. Se till att din ansiktskräm och din foundation inte krockar med varandra, det vill säga en vattenbaserad kräm funkar inte optimalt med oljebaserad foundation.

Applicera rätt

Applicera foundation med en beautyblender eller en borste som är anpassad för detta och gör inte nybörjarmisstag som att till exempel applicera den med händerna, då får du bara ojämnt resultat med synliga linjer.  Avsluta med lite löst puder på t-zonen och lägg highlighter på de områden du vill framhäva.