Förbered inför solsemestern

Även om sommaren numera kan anses som relativt passé här i Sverige så är det ju allt ifrån ovanligt att människor titt som tätt sticker utomlands för att ligga och gassa i solen några dagar. En solsemester av detta slag behöver dock sina förberedelser. Läs vidare för att veta mer!

Kläder

När man ska ge sig av ut i världen till något ställe som hade kunnat räknas som solens Mecka så gäller det att tänka på vad man tar med sig för kläder på resan. Visst, en del saker kan du även köpa på plats, men det är inte säkert att du hittar ju det du behöver, vilket gör att du kan måste behöva förbereda en del redan innan du landar. En solhatt som täcker toppen på huvudet är något av ett måste och tunna men heltäckande kläder är också ett hett tips (ingen ordlek avsedd). Detta för att du ska kunna täcka din hud och skydda den från solens strålar, utan att svettas halvt till döds.

Skönhetsartiklar

När det kommer till skönhetsartiklar så finns det en hel laxplanka som egentligen behöver benas ut, men vi tänkte försöka begränsa oss iaf en aning. Tänk på att ta med smink som inte rinner allt för lätt, då din hud kommer bete sig helt annorlunda än hemma i Sverige. Risken är också stor att du kommer att komma i kontakt med en hel del vatten, vilket också gör att det är passande med denna typ av smink. Solskydd är något som är ett måste och där gäller det att ta reda på vilken typ som just du behöver. Trots detta är det dock inget som säkerställer att du ändå inte kommer att bränna dig, vilket gör att du även bör ta med dig någonting för detta.

Drick, drick och drick

Glöm heller inte bort att vätska, och då menar vi inte alkohol, är någonting som du hela tiden måste fylla på med jämna mellanrum. Det finns fler historier än vi kan räkna till där människor som inte vanligtvis är vana vid ett varmare klimat blivit både överhettade och uttorkade på ett rakt farligt vis när de semestrat utomlands. Det vill vi självfallet ska hända er för allt i världen, så se till att dricka rejält!