Höstens makeupmåsten

Makeup

Höstens makeuptrender går i motsatsernas tecken. De stora modehusens visningar för hösten och vintern 2015/2016 indikerar iallafall det. På visningarna inför säsongen samsas mörka färger och vågade ögonlinjer med naturliga looker.

Några av makeuperna som stod ut, och som vi säkert kommer att få se på gatorna i höst och vinter är:

  • Mörka läppar. De riktigt mörka läppstiften i plommon, vinrött och svart är tillbaka. Blankt eller matt spelar mindre roll, bara det är mörkt!
  • Eyeliner i olika former. Både den dramatiska, grafiska eyelinern och den mer 90-talsinspirerade ögonmakeupen med kajal längs den inre linjen funkar fint i höst. Till fest kanske en annan trend, ögonaccessoarer i form av glittriga stenar och lösfransar, kan vara en kul idé.
  • ”Naturlig” hud. De senaste årens sculptingtrend, med Kardashian-tjejerna som främsta språkrör, känns iskall. Nu vill vi se naturliga ansikten! På visningarna har det både synts solkyssta ”nyss-kommit-hem-från-semestern”-looker, rosiga kinder och makeuper med fjäderlätt, blek foundation.

Och givetvis syns som alltid också klassiska röda läppstift och sotade ögon bland modellerna. Klassiker går aldrig ur tiden och är alltid en bra investering för badrumsskåpet!

Även de kraftiga ögonbrynen á la Cara Delevingne fortsätter att dominera visningarna, och är väl numera en modern klassiker. Så du kan lugnt slänga pincetten och investera i ett kitt med ögonbrynspensel, brynskugga och gelé, om du inte redan gjort det.

Spana in de senaste makeuptrenderna och ett uppdaterat utbud av allt inom kosmetik. Ett tips är att inte köra på med allt för många av trenderna samtidigt. Den naturliga huden fungerar fint som bas, men välj antingen kraftiga, mörka läppar ELLER en tung, grafisk ögonmakeup.