Knep för föryngring

gammalt ungt ansikte smink hudvård_181055987

Alla vill se hälsosamma och unga ut. Det finns många bluffkurer och ”mirakelmedel” där ute, men vissa saker kan faktiskt hjälpa dig att få ett mer ungdomligt utseende.

Kemisk peeling

Någonting som kan få en att se äldre ut är skiftande pigmentering i ansiktet och glåmig hy. En kemisk peeling är ett icke-kirurgiskt ingrepp som ger mer lyster, jämnare pigmentering i huden, reducerar fina linjer och rynkor samt förminskar ålderstecken. Det viktiga här är att vända sig till en klinik som vet hur man utför en korrekt peeling. En av de mest rekommenderade är Citadellkliniken, där man även kan göra hårreduceringar, botoxinjektioner och fillers.

Kost och tillskott

En annan viktig sak för att hålla ålders tecken borta från ansiktet, är att äta rätt och se till att man få sig alla essentiella mineraler och vitaminer. Zink är exempelvis viktigt för hår och hud och går att få genom viltkött, nötter och linser. Alternativ kan man äta kosttillskott för att få extra zink. En annan sak som påverkar kroppen mycket, speciellt i kvinnors fall, är järnbrist. Många kvinnor lider av detta utan att veta om det. Här är det lättast att gå direkt till kosttillskotten eftersom det är svårt att få hela dagsbehovet av järn genom kosten.

Sminkmetoder

Att lära sig rätt sminkmetoder gör det väldigt enkelt att förändra sitt utseende till det bättre. Man kan plötsligt se tio år yngre ut för dagen. Grunden är den viktigaste och det betyder att man ska se till att huden är i bästa skick. Har man inte gjort en kemisk peeling, ska man åtminstone satsa på att fukta huden mycket. Fuktmättade hud har mer lyster och fyllighet, samt att sminket sitter bättre än på torr hud. Därefter gäller det att ha rätt produkter för att fylla igen fina linjer och trolla på de mörka ringarna under ögonen.