Lär känna din hud

Vår hud är kroppens största organ, vilket inte alla känner till. Men när du väl är medveten om detta ökar som regel förståelsen för varför det är så viktigt att ta hand om huden på rätt sätt. I och med hur kroppen är uppbyggd, med flöden av blod och andra kroppsvätskor, är det också så att det som läggs på huden som regel även tas upp i andra delar av kroppen. Därför är det logiskt nog av stor vikt att vara noga med vilka hudvårdsprodukter du väljer. Så att de enbart innehåller hälsosamma och skonsamma ingredienser av hög kvalitet.

Hudvård efter hudtyp

Grundläggande för god hudvård är att anpassa den kosmetika du använder efter din hudtyp. Bara då kommer du att få fina resultat. Hudtyperna delas enkelt uttryckt in i torr hy, känslig hy, mogen hy, fet hy och blandhy. Du hör nästan på namnet vad detta innebär: torr hy behöver återfuktas, känslig hy kan vara åt det reaktiva hållet, mogen hy har kommit en bit in i åldringsprocessen, fet hy har tendens till oljighet och grova porer, medan blandhy vanligtvis har olika zoner i ansiktet. I en butik som Skinroller hittar du numera ofta ett brett utbud av produkter för de flesta hudtyper och -problem.

Två gånger dagligen

Den dagliga hudvårdsrutinen bör bestå av två tillfällen, på morgonen och på kvällen. Morgonritualen innefattar en lättare typ av rengöring med förslagsvis ansiktsvatten. Sedan följer återfuktande lättviktiga produkter med SPF, innan du sminkar dig. Kvällstid börjar du med en grundlig rengöring, eventuellt i kombination med exfoliering, som rensar upp de övre hudlagren och stimulerar produktion av nya celler. Serum och kräm är rikare till karaktären, för att verka på djupet över natten då du vilar. Med jämna mellanrum kan du också inkludera en vårdande och balanserande ansiktsmask. Ögon och läppar behandlas med speciella produkter, då den huden skiljer sig från övriga ansiktet.