Piffa till håret

vackert lockigt hår

Alla vill vara vackra, och en del av det är att ta hand om sitt hår. Ibland så räcker dock inte det håret man han, man kanske inte har tid att spara ut eller vill göra sig extra fin för en fest. Då är löshår svaret.

Löshår kan vara till stor hjälp för de som har lite tunnare hår då förlängningarna också förbättrar volymen. För att det skall se riktigt bra ut behöver man ta sig tid att välja rätt löshår till att börja med. De två stora valen man måste göra innan man köper är att välja fästmetod och hårfärg.

Färg

Om du köper från en bra butik så bör de ge goda möjligheter att att se över vilka hårfärger de har tillgängligt. Pozehair har t.ex. en sidan som är perfekt då man behöver hjälp att välja. Där listas alla deras olika hårfärger med bildexempel, om det inte räcker finns oftast en färgring med hår i alla färger så att du kan se vilket som är bäst.

När du tittar igenom färgerna finns det egentligen två sätt att välja. Dels så kan du välja det som matchar din hårfärg perfekt, sedan kan du välja färger att komplettera med. Med lagom variation i färgerna kan du få ett mer verklighetstroget hår. Om den är lite större variation kan du istället få effekten av att du har slingor.

Fästet

Nästa val är hur du skall fästa håret. Vad som är bäst varierar beroende på hur man planerar att använda löshåret. Om det endast är tillfälligt är clips bäst, de är perfekta om du vill göra håret fylligare eller längre för en fest. Om målet är att ha en mer permanent lösning så är keratin en bättre lösning. Keratin är ett vax som man använder för att smälta samman och fästa ihop löshåret med det riktiga. Om man sköter om håret efter konstens alla regler så kan denna fästmetod hålla i upp till sex månader, annars så brukar det vara bra att fästa om håret ungefär var tredje månad.