Ta hand om den känsliga huden runt ögonen

trött blond tjej

Huden är ditt största organ och det är därför viktigt att ta hand om den. Det finns däremot vissa delar av din hud som är extra känsliga och därför behöver visas speciellt mycket omtanke. Ett sådant område är huden under ögonen.

Huden runt ögonen blir lätt torr och trött. Svarta ringar samt påsar under ögonen drabbar såväl män som kvinnor och gör ofta att vi ser trötta ut. För att få vackra, friska ögon är det viktigt att ta hand om huden runt ögonen och det kan man göra på olika sätt. Aftonbladet tipsar om ett antal sätt. Viktigt är att få i sig tillräckligt med A-vitaminer samt vitamin B2. Att använda en lugnande gelé som återfuktar huden och kyler ned den samtidigt är också bra. När huden återfuktas, minskar påsarna under ögonen och eventuella svullnade på ögonlock. Sliqhaq säljer flera sådana geléer och krämer.

Det viktigaste man kan göra för att hålla huden runt ögonen frisk och fin är dock att få ordentligt med sömn. Störs du lätt i sömnen kan det alltså vara bra att investera i en ögonmask och ett par öronproppar för att få en så lugn sömn som möjligt. Det är också viktigt att äta rätt – en varierad och nyttig kost kommer att göra under för din hy. Ta hand om hela din kropp – det kommer att märkas på dina ögon.