Tips när du köper smink på nätet

Att köpa makeup online blir allt mer vanligt. Utbudet är betydligt större än i fysiska butiker och du hittar spännande märken. Dessutom är priserna oftast lägre än i butik. Det finns dock vissa saker du bör tänka på när du köper sminkprodukter på nätet eftersom du varken kan se eller känna på produkterna. Här får du några bra tips innan du klickar hem en ny foundation eller mascara.

Köp alltid hos en seriös återförsäljare

A och O när du köper makeup online är att välja en seriös återförsäljare. Det finns tyvärr många piratkopierade produkter på nätet även när det gäller smink och hudvård. För att säkerställa att du får rätt produkter och att dina personliga uppgifter är skyddade är det mycket viktigt att du kollar upp att du köper från en seriös återförsäljare.

Håll dig till beprövade färger

Det kan vara lite svårt att köpa smink på nätet när det kommer till färger. Eftersom du inte kan se färgen kan du inte heller testa den mot huden. Detta gäller framför allt concealers och foundation som helst ska vara ton i ton med din hudton. Om du är osäker på vad du ska välja bör du antingen hålla dig till beprövade färger eller försöka få tag på ett färgprov.