Vackra ögon utan smink

Ögonfransar

Det finns flera sätt för att få fina ögon utan att alltid behöva sminka sig. Dina fransar påverkas av din kosthållning och ditt leverne precis som håret på huvudet, och kan både stärkas och boostas.

Fettsyror och mineraler för friska fransar

VeckoRevyn tipsar man om flera metoder för friskt hår i relation till mat. Lax är till exempel rik på fettsyran Omega 3, protein och vitamin D. Detta stärker håret och om man nu inte gillar lax så finns det annan mat som är full a fettsyror. Makrill, sardiner, sill, avokado och även pumpakärnor finns att välja mellan.
När vi ändå är inne på Omega 3 så är det värt att nämnas att valnötter innehåller både Omega 3 och Omega 6. Då de även innehåller koppar så ser det till så att håret får behålla sin naturliga färg. Det går även bra att använda sig av valnötsolja när du lagar mat för att få i dig rätt mängd.

Ostron, räkor och ägg är särskilt bra för hårväxten då de innehåller zink. När man inte får tillräckligt med zink i sig kan det leda till att ögonfransar faller av. Ostron har inte bara zink utan också protein, ett viktigt ämne då hår består till 97% av protein.

Fransserum

Om du vill ha lite snabbare resultat när det kommer till dina ögonfransar kan ett serum för ögonfransar vara ett sätt att hjälpa dem på traven, så att de blir fylligare och längre. Swiss Clinic erbjuder till exempel flera alternativ för att boosta dina fransar.

Ricinolja sägs också gett många huvuden ett fylligare hårsvall, och vissa använder det även på ögonfransarna. Ett framgångsrikt resultat är inte garanterat, men om du är beredd på lite pill och kladd några kvällar i veckan kan det vara värt ett försök.