Ekologiska makeup-produkter

Listan över anledningar att välja ekologiska makeup-produkter framför vanligt smink kan göras lång. Till att börja med så vill du veta vad det är i produkten eftersom du kommer att ha den i ditt ansikte. Du slipper gifter och andra onaturliga ämnen och vet att du värnar om framtiden och nästa generation. Genom att välja ekologiskt smink så har du gjort ett aktivt val att sätta både dig och miljön i fokus.

Att välja ekologiskt

Att välja ekologiskt är en starkt uppåtgående trend. Till exempel ökade marknaden för ekologisk hudvård med 26 procent under 2018 och förväntas bara växa mer och mer. Men det är inte bara intresset för ekologiska produkter som växer, även utbudet blir hela tiden allt större. Med alla produkter som finns, allt från ansiktsvatten och krämer till läppstift och mascara, så finns det inte längre någon anledning att någonsin mer välja något annat.

Ämnen du inte vill ha i din makeup

Det finns många ämnen och till och med gifter i vanligt smink som du verkligen ska undvika. Till exempel innehåller vanligt smink högfluorerade ämnen (PFAS), ämnen som bland annat finns i vanligt brandskum. Det förorenar dricksvatten och är skadligt för både människor och miljön. När du nu har bestämt dig för att bara ha ekologiska produkter i ditt ansikte så är det inte speciellt svårt, detta kan hittas på nätet.