Maskara.se

Köpa smink på nätet

Home > Köpa smink på nätet

Köpa smink på nätet – Att tänka på

Att köpa smink på nätet blir allt vanligare. Det finns ett enormt stort utbud med sminkprodukter från väletablerade varumärken såväl som nya, innovativa märken. Som alltid när du handlar online måste du dock se upp för bedragare på nätet. Här kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på när du ska köpa smink på nätet.

Köp smink från en seriös återförsäljare

Köp alltid smink från en seriös online-butik. Det är nödvändigt för att undvika bluffsmink. Tyvärr finns det många piratkopierade sminkprodukter på nätet. Dessa kan orsaka problem i form av utslag och allergiska reaktioner. Hos Patent- och Registreringsverket kan du läsa mer om hur du kan undvika piratkopior.

Självklart är majoriteten av återförsäljarna på marknaden seriösa och erbjuder produkter av god kvalitet. En aktör vi varmt rekommenderar är Harmoniq. Här kan du köpa smink på nätet både smidigt och enkelt. De leverar produkter som kommer från auktoriserade generalagenter, vilket även innebär att samtliga varor är tillverkade i Sverige. I deras stora utbud finner du smink från en rad kända varumärken. Oavsett vilket typ av smink du söker kan du garanterat hitta produkter efter dina önskemål. Här hittar du bland annat färdiga sminkkit, smikverktyg och mängder med smink för alla ansikten.

Välj smink utan PFAS

Allt fler konsumenter blir medvetna om ingredienserna i smink- och hudvårdsprodukterna. De senaste åren har därför allt fler valt smink utan PFAS. PFAS är en förkortning som står för poly- och perfluorerade alkylsubstanser. Det är en mängd olika ämnen som inte förekommer naturligt. De finns dock i många smink- och hudvårdsprodukter, exempelvis solkräm, deodoranter och vattenfast mascara. PFAS misstänks vara hormonstörande, allergiframkallande och eventuellt cancerframkallande. PFAS är mycket svåra att bryta ner och bör därför undvikas. Vår starkaste rekommendation är därför att du väljer smink utan PFAS. Intresserad av att veta mer om PFAS och miljögifter i smink? Läs mer hos Naturskyddsföreningen.

Använd beprövade färger

Utgå alltid från dina naturliga färger när du väljer smink. Att ta reda på din hudton är avgörande för att hitta rätt nyans på exempelvis foundation och concealer. Tänk på att hudton inte är samma sak som hudfärg. Hudtonen är kall, varm eller neutral. En varm hudton drar mer åt det gula hållet och man bör därför välja en foundation med gulaktig bas. En kall hudton drar mer åt det rosa, lila och blått. En foundation med rödaktig eller blå bas passar bäst. En neutral hudton är en blandning och passar därför i smink som har neutrala nyanser.

Hur vet man vilken underton man har?

För att snabbt och enkelt ta reda på vilken underton du har kan du titta på blodådrorna på insidan av din handled. Om dina blodådror drar åt det gröna hållet har du en varm hudton. Om de istället är blå eller lila har du en kall hudton. Är det svårt att avgöra? Då har du förmodligen en neutral hudton. Hos Lyko kan du läsa mer om undertoner. 

Undvik piratkopierade produkter

De flesta är medvetna om att det förekommer piratkopierade kläder och accessoarer, men desto färre är medvetna om att det även finns piratkopierade smink- och hudvårdsprodukter. Tyvärr finns det många bluffprodukter på nätet vilket gör att du som konsument måste vara på din vakt. Handla bara från auktoriserade seriösa återförsäljare. Det är nämligen svårt att själv identifiera vilka produkter som är äkta. Om du tycker att en produkt är för billig eller om loggan eller förpackningen ser annorlunda ut så bör du så klart undvika att handla där.

Prioritera hållbarhet

Tänk igenom dina köp och prioritera hållbara val när du handlar. Det gäller all konsumtion, även inköp av smink och andra skönhetsprodukter. Som tur är så börjar även allt fler varumärken erbjuda smink med en tydligare hållbarhetsprofil. Det kan handla om alltifrån ingredienslistan till förpackningarna. Ekologiska ingredienser, återvinningsbara förpackningar och refill är exempel på hållbarhetslösningar inom skönhetsindustrin. 

Det finns både små och stora varumärken som erbjuder skönhetsprodukter som har en så liten påverkan som möjligt på miljön. Vi har utsett det bästa ekologiska sminket från hållbara, miljömedvetna varumärken i ett bäst i test. Läs mer och jämför foundation, concealer, läppstift med mera. 

Fördelar med hållbart smink

Hållbart smink är ett relativt nytt begrepp. I takt med att konsumenter har blivit mer medvetna om deras miljöpåverkan har efterfrågan på hållbara smink- och hudvårdsprodukter ökat. Varumärkena har svarat på efterfrågan genom att erbjuda fler klimatsmarta skönhetsprodukter. Det finns så klart många olika fördelar med hållbart smink, bland annat:

  1. Bättre för djur och natur.
  2. Mängden plast som hamnar i haven minskar.
  3. Färre klimatförstörande gaser släpps ut.
  4. Färre giftiga och hormonstörande ämnen släpps ut i naturen.
  5. Du blir inte lika exponerad mot giftiga ämnen.