Maskara.se

Tips för fräsch hy

Home > Tips för fräsch hy

Tips för fräsch hy

Frisk och fin hy är något som många drömmer om. Fräsch hy gör även att sminket ser bättre ut. Det är dock inte omöjligt att förbättra huden. Det handlar om att använda rätt produkter för just din hy och dina hudproblem. En professionell hudterapeut kan hjälpa dig med det. För att hjälpa dig att få en strålande vacker hy har vi sammanställt våra bästa tips för fräsch hy.

Få fräsch hy – Tips

Med några enkla förändringar kan du få fin och fräsch hy. Bra produkter, behandlingar, bra hudvårdsrutin och proffshjälp kan skapa stora hudförbättringar utan att det gör för stora hål i plånboken. Här nedan ger vi dig våra bästa tips på hur du kan få fräsch hy.

1. Boka gratis hudkonsultation

Det absolut bästa är att ta hjälp av en hudterapeut eller en hudläkare som kan titta på just din hy. De är experter på hud och kan därför hjälpa dig att hitta behandlingar och produkter som passar din hud och dina hudproblem. Att börja med att söka professionell hjälp är alltid bra, oavsett om du lider av akne, pigmenteringar eller rosacea.

2. Fräscha upp med en Hydrafacial-behandling

En hydrafacial-behandling är att rekommendera om du vill ge din hud en rejäl uppfräschning. Det är en effektiv behandling som rengör din hy på djupet samtidigt som den återfuktas rikligt. Resultatet är en ung, fräsch hy med lyster. Här nedan tipsar vi om två skönhetskliniker där du kan boka en hydrafacial-behandling.

Acnespecialisten

Acnespecialisten är en klinik i Stockholm med mer än 30 års erfarenhet av att behandla problemhy på bästa möjliga sätt. Kliniken har utvecklat en trestegsmetod som skapar en effektiv och skonsam behandling som tar hänsyn till den individuella hudens balans. En Hydrafacial hos Acnespecialisten förbättrar hudens elasticitet och fasthet samtidigt som hudtonen blir jämnade och hudens lyster ökar. Hudens fuktbalans åteställs och hyn uppnår sin optimala lyster omedelbart efter behandlingen. Fina linjer och andra tidiga ålderstecken reduceras med denna behandling. Den passar även för fet och acnebenägen hy.

Sveriges Skönhetscenter utför Hydrafacial i Stockholm. De utför även andra skönhetsrelaterade behandlingar runt om på olika platser i staden. De satsar på skräddarsydda behandlingar så att alla kan få hjälp med deras unika behov. Deras Hydrafacial-behandling finns i tre olika varianter; Standard, Boost & Glow och Pormaskar. Konceptet för alla tre är detsamma, men du har möjlighet att välja den inriktning som passar din hy bäst. Om du är osäker på vilken du bör välja så kan du boka in en kostnadsfri konsultation. 

3. Få bättre hud av träning

Visste du att du kan få bättre hud av träning? När du tränar ökar blodcirkulationen vilket har många fördelar, bland annat ger det huden lyster och ökar näringstillförseln till huden. När huden får mer näring så ökar även kollagenproduktionen vilket ger en ungdomlig hy med mer spänst. När du tränar och svettas så rensar huden även sig själv på slaggprodukter vilket resulterar i en klarare hy med fräschör och lyster. Medel- och högintensiv träning är med andra ord en sorts naturlig detox för huden.

Kan man träna med smink?

För att uppnå så ren och fräsch hy som möjligt så bör du helst inte träna med smink. Sminket kan nämligen täppa till porerna när du tränar vilket kan skapa inflammationer och blemmor. När du svettas och blir varm så vidgar sig porerna vilket ökar risken för att sminket ska fastna där. Om du ändå vill träna med smink så bör du se till att välja smink med skonsamma ingredienser. Se också till att rengöra ansiktet direkt efter träningspasset.

4. Rengör & återfukta huden

Att rengöra och återfukta huden utgör grunden för en fräsch hy. Rengör alltid huden på kvällen för att ta bort smink och smuts från huden. På morgonen kan du rengöra huden för att ta bort nattens slaggprodukter. Om du tycker att en rengöring är för starkt kan du använda ett ansiktsvatten. Glöm inte bort att återfukta huden både morgon och kväll. Alla hudtyper behöver fukt, även en fet och acnebenägen hy. Välj en återfuktande kräm som passar din hudtyp och dina hudproblem. Komplettera även med serum och ett återfuktande ansiktsvatten om du behöver mer fukt.

5. Ät rätt

Din kost speglar sig direkt på huden. Om du äter bra och mår bra så kommer även din hy att må bra. Se därför till att stärka huden inifrån genom att äta näringsrik mat full av antioxidanter, mineraler och andra nyttigheter. Frukter och grönsaker i olika färger är utmärkt för att ge huden en vitamindos. Avokado, fet fisk, nötter och olivolja är exempel på fett som kan stärka huden. Undvik halvfabrikat, socker, onyttiga fetter och annan typ av skräpmat.

6. Drick vatten

Sist men inte minst bör du dricka ordentligt med vatten. Vatten behövs för att kroppen ska fungera som den ska. Även kroppens största organ – huden – behöver vatten för att må bra. Genom att dricka vatten kan du återfukta huden inifrån. Det räcker dock inte att dricka vatten för att ge fukt till huden. Du behöver även komplettera med rätt kost och bra hudvårdsprodukter. Undvik att dricka för mycket vatten eftersom det kan vara skadligt för kroppen. Lagom är bäst.
Visste du att du kan få bättre hud av träning? När du tränar ökar blodcirkulationen vilket har många fördelar, bland annat ger det huden lyster och ökar näringstillförseln till huden. När huden får mer näring så ökar även kollagenproduktionen vilket ger en ungdomlig hy med mer spänst. När du tränar och svettas så rensar huden även sig själv på slaggprodukter vilket resulterar i en klarare hy med fräschör och lyster. Medel- och högintensiv träning är med andra ord en sorts naturlig detox för huden.